Lasagne bolognese med frisk pasta

Lasagne bolognese med frisk pasta

Lasagne bolognese med frisk pasta

Når du besøger det italienske køkken, så er det ikke til at komme udenom den berømte lasagne bolognese! Lasagne bolognese er en sand klassiker og der findes ikke det land i verden, der ikke har taget retten til sig. I Danmark er det med sikkerhed en af de retter, der bliver lavet aller mest til middagsbordet – hvilket vi hos Pastalla godt kan forstå.

Vi giver dig derfor vores bud på en klassisk italiensk lasagne bolognese, som med sikkerhed også vil falde i god smag hos hele familien. Vi har lavet retten med Pastellas friske lasagneplader, som er med til at give retten lidt mere smag og bid. Længere nede på siden kan du finde en video over, hvordan du nemt og enkelt laver den klassiske lasagne bolognese fra bunden. Buno Appetito! 

Ingredienser

500 g hakket oksekød 9-12 %
1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
1 hakket fed hvidløg
3 groftrevne gulerødder (ca. 150 g)
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 tsk groft salt
1 1⁄2 tsk delikatesse paprika
Friskkværnet peber
2 pk Pastella Lasagne 200 g
1⁄2 liter mild ostesauce
2 spsk revet gratineringsost
1 spsk rasp

Tilbehør:
Grøn salat

 

Sådan gør du
Svits oksekødet i en gryde til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits i yderligere 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og lad saucen koge ved svag varme og under låg i mindst 15 min., men gerne længere. Kog evt. kødsaucen uden låg hvis den er for våd. Smag saucen til. Skær lasagnepladerne ud i mindre stykker, der passer til et ovnfast fad (ca. 21 x 26 cm). Læg lasagne bolognesen sammen således: Først 1/4 kødsauce, derefter 1/5 ostesauce og der på et lag lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge og slut med lasagneplader og ostesauce. Drys ost og rasp på toppen og bag lasagne bolognesen midt i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter til den er gylden og sprød.