Hvor meget pasta skal man koge per person?

Det er altid ærgerligt at koge for meget pasta, så du kan med fordel måle det op, før du koger det. Men hvor meget pasta er passende per person?

 

Hvor meget pasta man skal bruge per person er selvfølgelig individuelt og afhænger af, hvor meget pasta man per person normalt spiser, hvor tung pastasovsen er og hvad man serverer sammen med pastaen. Der er dog nogle overordnede retningslinjer, som er gode at gå ud fra, hvis du endnu ikke ved, hvor meget pasta du/I spiser per person.

 

Hos Pastella er vores tommelfingerregel, en portion pasta svarer til 125 gram pasta per person - hvilket svarer til en halv pakke af Pastellas friske pasta. Er du ung eller bevæger dig meget, er det dog meget muligt, at du skal koge mere pasta per person end det. Notér derfor i en notesbog eller på din telefon, hvor mange gram pasta du kogte sidst per person og hvor meget der var i overskud eller underskud, så du løbende kan justere og finde det tal, der passer bedst. Husk på, at fuldkornspasta mætter mere end traditionel pasta, så måske skal du regne med mindre pasta per person, hvis du går fuldkornsvejen.

 

Hvis du alligevel har pasta i overskud

Hvis du kommer til at koge for meget pasta, skal du dog ikke fortvivle. Der er mange gode måder at udnytte pastaen på næste dag. Hæld godt med olivenolie i pastaen, så den ikke klumper, når den kommer i køleskabet. Næste dag kan du f.eks. stege pastaen på panden sammen med kød, grønt og krydderier eller tilføje det i en pastasuppe eller omelet.

 

 

 

 

 

 

Grønsagssuppe med Tortellini

Find opskriften her