Opskrift på lasagne – hjemmelavet lasagne, når det smager bedst

Lasagne er en uundgåelig klassiker i køkkenet, og det er ikke uden grund. Det smager nemlig fantastisk og så er lasagne tilmed en ret, der er nem at lave – det kræver bare lige, at man har en god lasagneopskrift i ærmet. Så er det ingen sag at lave en lækker hjemmelavet lasagne.

Med lasagneopskrifterne her på siden, kan du snildt imponere familie og venner med smagen af det bedste fra Italien. Serverer du en frisk salat som tilbehør til lasagnen, har du nemt et komplet måltid til både hverdag og weekend. I weekenden kan du gøre lidt mere ud af at lave en lækker salat til lasagnen, mens du i hverdagen kommer langt med en enkel salat af salatmix, tomat, agurk, rødløg og feta – serveret med en olie-eddike dressing.

 

OPSKRIFT
Proteinbidder med timian-citronbagte rodfrugter, hvidløgsyoghurt og friske krydderurter
OPSKRIFT
Pastasalat med proteinbidder, sprøde grøntsager, citronvinaigrette og friske krydderurter
OPSKRIFT
Proteinpasta med chili, hvidløg, kapers, oliven, forårsløg og friske urter
OPSKRIFT
Grøntsagslasagne
OPSKRIFT
Proteinpasta a la Italia
OPSKRIFT
Proteinpasta med ”kødfrisauce” på Anamma Vego, revet ost og friske krydderurter
OPSKRIFT
Tortellini Skinke
OPSKRIFT
Ravioli Spinat & Ost
OPSKRIFT
Tortellini med basilikum og ricotta
OPSKRIFT
Ravioli ost
OPSKRIFT
Tortellini med tomat og ost
OPSKRIFT
Pasta Carbonara
OPSKRIFT
Tortellini con Funghi
OPSKRIFT
Tortellini Piccanti
OPSKRIFT
Tortellini con pollo
OPSKRIFT
Ravioli con salmone
OPSKRIFT
Rodfrugtsbånd med boeuf bourguignon og gremolata
OPSKRIFT
Rodfrugtsbånd med timianstegt kylling, bagte cherrytomater, svampesauce og friske krydderurter
OPSKRIFT
Rodfrugtsbånd med grøn pesto, spicy kødboller, rød peber og friske krydderurter
OPSKRIFT
Spaghetti kødsovs med gulerodspasta
OPSKRIFT
Gulerods-grøntsagspasta med hakkebøf, bagte løg, gorgonzolasauce og friske krydderurter
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med blomkål, ratatouille, parmesanost og persille
OPSKRIFT
Frisk pastasalat med tun, æg og grønne bønner
OPSKRIFT
Pasta med bacon og svampe
OPSKRIFT
Spaghetti carbonara
OPSKRIFT
Pasta med parmaskinke, valnødder og ruccola
OPSKRIFT
Pasta med tun i en karry-mango-fløde sovs
OPSKRIFT
Frisk pasta med laks, asparges og citron
OPSKRIFT
Spinatpasta med Karl Johan svampe, flødesovs og bacon
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med spinat, kyllingefilet og tomatsalat
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med tomat, broccoli, blomkål og bacon
OPSKRIFT
Pasta med frisk cherrytomatsovs
OPSKRIFT
Tomat-pasta med bacon i tomatflødesauce
OPSKRIFT
Grøntsagspasta på tomat med stegt laks, persillepesto og citron
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med rødbede, broccoli og oksekød
OPSKRIFT
Rødbede-grøntsagspasta med ovnbagt torsk, sennepsfløde og dampede porrer
OPSKRIFT
Rødbede-grøntsagspasta med tun i cremet sauce med pecorino og kapers
OPSKRIFT
Pasta meatballs - fettuccine med kødboller og tomatsauce
OPSKRIFT
Pasta med fløde og røget laks
OPSKRIFT
Fettuccine med hjemmelavet pesto og grillet ribeye
OPSKRIFT
Fettuccine pasta med flankesteak og gul pebersauce
OPSKRIFT
Ravioli med skinke, ostesovs og ruccola
OPSKRIFT
Ravioli med røget laks, citron og ost i flødesovs
OPSKRIFT
Ravioli med lammeculotte, marinerede grønne bønner og pinjekerner.
OPSKRIFT
Pasta med mascarpone - ravioli med blomkål og mandler
OPSKRIFT
Fyldt pasta med mozarella og tomat, serveret med svampe og bacon
OPSKRIFT
Fyldt pasta med parmaskinke og friske krydderurter
OPSKRIFT
Gratineret pastaret - tortellini med tomat, mozzarella og bacon
OPSKRIFT
Fyldt pasta med salami, mozzarella, tomat og grøntsager
OPSKRIFT
Frisk tortellini med skinke og hjemmelavet pesto
OPSKRIFT
Fyldt pasta skinke, lun tomatsalat og parmasan.
OPSKRIFT
Tortellini med skinke, løg og frisk mozzarella
OPSKRIFT
Fyldt pasta med skinke, serveret med pancetta, brunet smør, salvie og ærter.
OPSKRIFT
Spaghetti med rejer og ruccola
OPSKRIFT
Spaghetti bolognese
OPSKRIFT
Spaghetti med kylling i tomatsovs
OPSKRIFT
Spaghetti med muslinger, hvidløg og chili
OPSKRIFT
Pasta med røget laks, spinat, ost og citron-aspargessauce
OPSKRIFT
Spinatravioli med kylling, ost og spinatsauce
OPSKRIFT
Ravioli pasta med svampesovs
OPSKRIFT
Pasta med mozzarella - ravioli med tomat, basilikum og mozzarella
OPSKRIFT
Lasagne bolognese med frisk pasta
OPSKRIFT
Frisk sommerlasagne
OPSKRIFT
Cannelloni med kylling og spinat
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med spinat og lufttørret skinke
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med chili kødsovs
OPSKRIFT
Pastasalat med rejer og hytteost
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med parmaskinke, grøntsager og ostesauce
OPSKRIFT
OPSKRIFT
Spinatpasta med kalkun, friskostsauce og grøntsager
OPSKRIFT
Spinatpasta med kylling og asparges
OPSKRIFT
Spinat fettuccine med kyllingelår og sauce med ricotta og tomat
OPSKRIFT
Pasta bolognese
OPSKRIFT
Spaghetti med kylling i spinatsauce
OPSKRIFT
Pasta med med kyllingeboller, karry, majs og babyspinat
OPSKRIFT
Pasta med tomatflødesauce og bacon
OPSKRIFT
Pastafad
OPSKRIFT
Fettuccine med kaperssauce og fisk
OPSKRIFT
Spicy pasta med kødsovs - fettuccine med chiliragout
OPSKRIFT
Fettuccine med cherrytomater og koteletter
OPSKRIFT
Pasta med broccoli og hytteost
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med broccolipuré og nødder
OPSKRIFT
Pasta med ratatouille og fuldkorn
OPSKRIFT
Spinatpasta med lufttørretskinke, pinjekerner og gorgonzolasauce
OPSKRIFT
Fettuccine pasta med bagt laks og mangosauce
OPSKRIFT
Fettucine med stegt torsk og grillet artiskok
OPSKRIFT
Spaghetti med svampe og bacon
OPSKRIFT
Spaghetti med kalkun i tomatsauce
OPSKRIFT
Pasta med pesto og porrer
OPSKRIFT
Fyldt pasta med tigerrejer, tomat og mozzarella
OPSKRIFT
Spicy pasta med mojosauce og ristede mandler
OPSKRIFT
Fyldt pasta vendt i salviesmør
OPSKRIFT
Grønsagssuppe med Tortellini
OPSKRIFT
Tomatsuppe med Ravioli
OPSKRIFT
Pastasuppe med ravioli og ærter
OPSKRIFT
Ravioli og kylling i spinatsauce
OPSKRIFT
Ravioli med oksefilet i fløde-ostesauce
OPSKRIFT
Ravioli med skinke og ostesovs
OPSKRIFT
Fiskesuppe med laks, tigerrejer og pastakiks
OPSKRIFT
Pasta med kylling og tomatsovs
OPSKRIFT
Grøntsagsbånd med blomkål og ovnbagt laks

Hvordan laver man lasagne?

Der findes ligeså mange måder at lave lasagne på, som der findes byer i Italien. Derfor kan det være svært at finde frem til den bedste lasagneopskrift, der findes. Vi har alligevel gjort vores bedste for, at du kan lave en god hjemmelavet lasagne, der får smagsløgene til at synge. De friske lasagneplader giver en autentisk smag og er nemme at tilpasse lasagnefadet. Det gør lettere at lave en lækker lasagne, når ingredienserne er gode, fulde af smag og nemme at arbejde med.

Du kan derfor roligt vælge en lasagneopskrift her fra siden og give dig i kast med den italienske klassiker.

 

Kan lasagne fryses?

Mens du allerede er godt i gang i køkkenet, kan du ligeså godt lave en stor portion lasagne til at fryse ned. På den måde kan du nemt få hjemmelavet aftensmad på bordet de dage, hvor der ikke er tid eller overskud til madlavningen.  

Du opnår det bedste resultat, hvis du fryser lasagnen ned, inden den bages. Du kan også vælge at fryse den færdigbagte lasagne ned, men så risikerer du, at den bliver tør i kanterne, når den opvarmes igen. Laver du lasagne til at fryse ned, samler du lasagnen, som du ville gøre, hvis den skulle bages med det samme. Undlad at komme ost på toppen, og kom lasagnen i fryseren. Når det er tid til, at den skal spises, tager du lasagnen ud af fryseren, drysser med ost og bager den i ovnen – enten frossen eller optøet. Er lasagne frossen, når du bager den, skal du skrue lidt ned for temperaturen og regne med lidt længere bagetid.